ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι είναι το Tae Kwon Do;

Το Tae Kwon Do είναι μία πολεμική τέχνη, που προέρχεται από την Κορέα, και έχει εξελιχθεί σε ένα από το πιο δημοφιλή Ολυμπιακά Αθλήματα.

Ποια τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το Tae Kwon Do;

Το Tae Kwon Do προάγει τη σωματική διάπλαση και τη ψυχοσωματική ισορροπία κάθε ασκούμενου.

Πιο αναλυτικά:

  • προάγει την καλή φυσική κατάσταση και υγεία
  • αυξάνει την δύναμη και την αντοχή στον πόνο και στην κούραση
  • μειώνει τον χρόνο αντίδρασης του ασκούμενου
  • αυξάνει την ευλυγισία

Ακόμα το Tae Kwon Do καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση, την αυτοπειθαρχία, τον αυτοσεβασμό αλλά και το σεβασμό προς τους άλλους και γενικά καλλιεργεί έναν ολοκληρωμένο και ευγενικό χαρακτήρα με αξίες και ιδανικά.

Από ποιά ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί Tae Kwon Do;

Ένα παιδί ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω θα μπορούσε να δοκιμαστεί. Βέβαια η ηλικία των τεσσάρων ετών είναι ενδεικτική και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει το κάθε παιδί να εξετάζεται ξεχωριστά και να κρίνεται αν μπορεί να συμμετέχει και να ανταποκριθεί.

Είναι άθλημα που απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια;

Το Tae Kwon Do είναι άθλημα που απευθύνεται και στα δύο φύλα.

Πόσο ασφαλής είναι η ενασχόληση με το άθλημα αυτό;

Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, συγκαταλέγουν της πολεμικές τέχνες στα πιο ασφαλή σπορ, με μηδενικούς σχεδόν τραυματισμούς. Πολύ λιγότερες πιθανότητες έχει ένας αθλητής να τραυματιστεί κατά την διάρκεια της προπόνησης στο Tae Kwon Do από ότι στο ποδόσφαιρο ή σε άλλα αθλήματα. Αυτό κυρίως οφείλεται στη χρήση των προστατευτικών μέσων που χρησιμοποιούνται (θώρακας, κάσκα, επικαλαμίδες, επιβραχιονίδες) όταν οι αθλητές έρχονται σε σωματική επαφή κατά την διάρκεια μιας προπόνησης.

Χρειάζεται να έχει κανείς κάποια ιδιαίτερα προσόντα για να ασχοληθεί με το Tae Kwon Do;

ΟΧΙ, το TAE KWON DO είναι άθλημα για όλους. Με το άθλημα αυτό μπορούν να ασχοληθούν γυναίκες και άνδρες, ανεξαρτήτου βάρους, ύψους και σωματικής διάπλασης από την ηλικία των 4-5 ετών

Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε κάποιο μάθημα, ώστε να σιγουρευτούμε, πριν προχωρήσουμε στην εγγραφή;

Φυσικά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε και να κάνετε μία με δύο δοκιμαστικές προπονήσεις χωρίς καμία υποχρέωση.

Πόσο συχνά είναι οι εξετάσεις ζώνης;

Οι εξετάσεις είναι δύο φορές το χρόνο. Είναι στην κρίση του εκπαιδευτή να προάγει τον μαθητευόμενο ενώ ο τελευταίος έχει υποχρέωση να είναι συνεπής ώστε να είναι έτοιμος για τις εξετάσεις.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του παιδιού μου, σε αγώνες ή σε εξετάσεις για την απόκτηση ζώνης;

ΟΧΙ. Η απόκτηση όμως της ζώνης είναι η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς του παιδιού και αποτελεί και κίνητρο για να συνεχίσει να ασχολείται με το άθλημα.